maanantai 17. syyskuuta 2018

REISSU-UUPUMUS

reissu-uupumus-4 reissu-uupumus-6-side

Mulla on nyt päällä melkoinen reissu-uupumus, jonka kruunas vielä migreeni kaiken kukkaraksi.. Takana ei edes oo mitään älytöntä reissusta toiseen tykittelyä, mutta unirytmien ja muiden rutiinien heittely sekä oman ajan puute on tehnyt tehtävänsä.

Meiän mökki on aivan ihana paikka, mutta sinne on harmillisen pitkä matka täältä Helsingistä. Oulusta käsin mökki on ihanteellisesti vajaan parin tunnin matkan päässä, mutta täältä Helsingistä sinne saakin ajella 7 tuntia. Vuosi sitten vietettiin siellä juhannusta kavereiden kanssa ja nyt oli korkea aika päästä mökille uudestaan. Mun veli kyseli jo alkukesästä milloin päästäisiin koirien kanssa mökille ja katsoin kalenterista sellaisen sauman, että pystytään olemaan mökillä ihan ajan kanssa.

Pari viikkoa sitten hypättiin koirien kanssa autoon ja lähdettiin ajamaan Oulua kohden. Koko matka lähti vähän nihkeästi kun jo parin tunnin päästä alkoi särkeä päätä. Jäätiin parkkiin vähän ennen Vaajakoskea, otin migreenilääkkeen ja kolmen tunnin päikkärit koirien kanssa patjalla auton perässä. Jatkoin matkaa vielä hetken, kunnes ajettiin Äänekosken satamaan yöunille.

Aamulla 8 jälkeen heräsin siihen kun molemmat koirat murisi ja pöhisi jollekin. Kurkkasin ikkunasta ja vieressä oli jokin kouluryhmä opettajineen. Lapset olivat ilmeisen huvittuneita autosta tarkkailevasta koirapartiosta ja saatoin naurahtaa itsekin sille mielikuvalle :D

Migreeni ja migreenilääke tekee ainakin mulle sen, että mua väsyttää hurjasti, joten edellisillan päiväunista huolimatta nukuin kahteen asti ja olin reissussa muutenkin tosi väsynyt aamupäivisin. Vartti ennen Ouluun saapumista sain tiedon, että meiän talossa on tulipalo ja joku on hypännyt ikkunasta. Onneksi mulla oli koirat mukana. En voi ees kuvitella sitä stressin ja pelon määrää jos oisin joutunut eri puolella Suomea miettimään mitä tapahtuu, onko koirat kunnossa ja milloin ylipäätään saan lisää tietoa.

Loogisesti pääteltynä arvelin oman asuntoni olevan kunnossa ja jonkin ajan päästä sain tietää asunnossani olevan ainoastaan vähän savun hajua. Silti tuo tilanne ahdisti pitkään ja ahdistaa vieläkin vähän. Mietin sitä tilannetta kuinka tulipalo on syttynyt, kuinka asukas on joutunut hyppäämään ikkunasta ja loukannut itseään, kuinka tulipalo voisi oikeasti osua omalle. Mitä jos tulipalo syttyisi ja koirat olisivat sisällä? Mitä jos ne kuolisivat sinne, mitä jos olisin itse asunnossa ja joutuisin hyppäämään, pitäisikö koirat heittää vai voisiko niiden kanssa hypätä jotenkin?

Jostain käsittämättömästä syystä mulla oli myös syyllinen olo. Oon yrittäny miettiä miksi, mutta en vaan saa kiinni tuosta ajatuksesta. Eläydyin vahvasti siihen ikävään tilanteeseen ja jotenkin musta tuntui väärältä, että oon muualla enkä tyyliin auttamassa tai etten ollu paikalla ehkäisemässä koko tilanteen syntyä. Vaikka enhän mä oikeasti olisi voinut ehkäistä mitään. Noh, onpahan taas hyvä aihe upota oman pään sisään terapiassa seuraavan kerran..


reissu-uupumus-1
takki Junkyard* (täältä)
kengät Skopunkten
aurinkolasit Mango
mekko Gina Tricot
laukku second hand

* tuote saatu/mainoslinkki

reissu-uupumus-2-side

Mökillä oli ihanaa ja viikko meni hämmentävän nopeasti. Säät oli tosi hyvät ja totesin ensimmäisen illan auringonlaskua ihastellessa, että kyllä kannatti ajaa 9 tuntia. Lämmitettiin saunaa, kävin muutaman kerran uimassa jo melko kylmässä vedessä, pelattiin kaikkea mahdollista ja makoiltiin ulkona ihastelemassa kirkkaina loistavia tähtiä tummaa taivasta vasten.

Paluumatkalla olin yhden yön Oulussa lapsuudenkodissani yksin, sillä isä oli työreissulla. Joka kerta siellä käydessäni pyörin omassa huoneessani ja ihmettelen kaikkia tavaroita hah. Niin nostalgista joka kerralla! Isi oli tehnyt pientä remonttia ja tavaroita oli eri paikoilla, niin kiertelin koko asuntoa ja silmäilin löytyiskö sieltä jotain kivaa, jota isi ei ehkä tarvisi. Olo oli ihan ku jollain murtovarkaalla kun en ollu sanonu isille, että meen sen luokse ja sitten kiertelin pitkin taloa etsiskellen jotain mielenkiintoista mukaanotettavaa :-D No en nyt sitten löytäny mitään vaikka puhuttiin isin kanssa puhelimessa ja suunnittelin ottavani joitain kirjoja lainaan. Ehkä sitten ensi kerralla kun käyn Oulussa.

Ajettiin mun veljen kanssa Oulusta Helsinkiin ja se matka meni onneksi nopeasti kun oli hyvää seuraa. Ehdin olla kotona pari päivää kun piti hypätä bussiin ja lähteä kuvaamaan näillä näkymin tämän vuoden viimeiset häät Jyväskylään. Yleensä joudun ajamaan hääkuvauksiin ihan jo sen takia, että juhlapaikat harvemmin ovat ihan keskustassa eikä kaikkialle edes pääse liikkumaan julkisilla. Kerran Jyväskylässä vielä asuessani jouduin menemään taksilla hääpaikalle, koska mulla ei ollut autoa eikä sinne päässyt millään bussillakaan.. Nyt olin niin poikki, etten jaksanu lähteä ajamaan ja hääparikin oli luvannut mulle löytyvän kyydin Jyväskylästä Laukaalle ja takaisin, joten pystyin liikkumaan bussilla.

Olin Christalla ja sen poikaystävällä yötä ja oli ihan parasta! Tehtiin pitsaa, katottiin Who Is America? -sarjaa (jonka olin kyllä kattonu jo aiemmin) ja käytiin sateisessa Lounaispuistossa pelaamassa krokettia. Christalla oli kroketti mukana jopa meidän Norjan roadtripillä, joten oli korkeakin aika päästä pelaamaan :D Mulla alkoi taas vaihteeksi tuntua migreenin alkuoireita, mutta toivoin niiden menevän ohi yön aikana. Christa peitteli mut lämpöpeiton alle ja vahingossa nukahti itsekkin siihen kainaloon hah<3

Jo aamuyöllä heräsin migreeniin ja kirosin vähän mielessäni, mutta en pystynyt ottamaan lääkettä vielä, kun sitä ei ollut tarpeeksi mukana ja tärkeämpää oli selvitä 10 tunnin hääkuvauksesta lääkkeen avulla. Hääkuvaus menikin sitten aika epämukavassa olossa, vaikka lääke auttoikin sen verran, etten joutunut oksentelemaan pitkin päivää.

Olin ostanut la-su yölle 00.30 lähtevään bussiin lipun jo etukäteen, sillä halusin kotiin mahdollisimman pian. Siinä sitten oottelin melkeen pari tuntia Jyväskylän keskustassa bussin lähtöä ja raskaasta olosta huolimatta olin tyytyväinen, että kohta pääsisin kotiin. Lääkkeen vaikutus alkoi häviämään, loppumatka meni päätä jomottaen ja kotona menin heti oksentamaan. Olin viideltä aamuyöllä nukkumassa, mutta onneksi tulin samantien kotiin, niin sain maata eilisen aivan rauhassa ja nukkua pääkipua pois.

Nyt on jo parempi olo, vaikka vähän heikottaakin, kun ei oo pystyny syömään juuri mitään. Ihanaa olla kotona, nyt en kyllä hetkeen lähe minnekkään! :D Kuluneet pari viikkoa reissailuineen ois menneet varmasti todella paljon kivuttomammin (myös kirjaimellisesti) jos migreeni ei ois meinannut tulla kolmea kertaa..

Varsinaisesti tämä mun päänsärky ei ees oo migreeniä, mutta en tiiä mikä sille ois parempi sana. Kipu on onneksi helpottanu tässä parin viime vuoden aikana, vaikka kipukohtausten määrä ei oo merkittävästi vähentynyt ainakaan vielä. Mun on ollu jo pitkään tarkoitus kirjoittaa näistä pääkivuista, syistä ja löytämästäni avusta. Aihe on kuitenkin tosi laaja enkä vielä tiedä kaikkea, niin kirjoittaminen on jäänyt odottelemaan oikeaa hetkeä. Pitää varmaan kuitenkin kirjoittaa, niin ehkä joku voi saada helpotusta omaan kummalliseen päänsärkyyn tai sitten antaa mulle joitain vinkkejä!

Huh, melkonen maratoonipostaus. Oon tehny aivan hulluna hääkuvia viime aikoina, joten kaikki koneellaoloenergia on mennyt niihin. Nyt takaisin kotiin päästyäni aion kuitenkin ottaa oman ajan myös blogihommille :)

- Kuvat editoitu presetillä "floral" -
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli parasta, tuun kyllä toistekki yökyläileen jos sitten vaikka pystyis syömään aamupalaaki! :D<3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat