keskiviikko 10. lokakuuta 2018

SYKSYN VÄRIT EDITOIMALLA

syksyn värit editoimalla lightroom-5 syksyn värit editoimalla lightroom-8-side syksyn värit editoimalla lightroom-1

Tein uuden syksyisiä sävyjä korostavan "autumn" presetpaketin, jolla oon editoinu nämä kuvat. Preseteille on nyt myös verkkokauppa, joka löytyy täältä!

Tuskin ajattelitte ylempiä kuvia katsoessanne, että huijausta, ei tuolla oo ollu tuon väristä. Nää kuvat on otettu loppukesästä ja olin editoinu nämä jo valmiiksi sen edellisen paketin presettiä käyttäen, kunnes päätin nyt laittaa nämä vähän syksyisemmiksi! Alla näkyy kuva ennen & jälkeen presetin.


id syksyn värit editoimalla lightroom-3-side

Rakastan syksyisiä, lämpimän maanläheisiä sävyjä kuvissa, joten nää muuttui hetkessä vähän alkuperäistä syksyisemmiksi. En oo ottanu ihan liikaa kuvia nyt vähään aikaan ja ymmärrätte varmaan, että halusin itekkin päästä käyttämään omia uusia presettejä, heh. Oon nyt kuvannu vaan sillä pokkarilla niitä arkipostauksia ja päätin, että editoin ne postaukset ihan vaan sillä yhdellä arki-nimisellä presetillä, jonka tein täysin tuota postaussarjaa varten. En halua lipsua siitä päätöksestä ainakaan vielä, ettei tämä rennon simppeli kuvaus- ja editointimoodi pääty vahingossa..


syksyn värit editoimalla lightroom-6 syksyn värit editoimalla lightroom-4-side syksyn värit editoimalla lightroom-11

On kyllä jännää, miten editoinnilla saa muutettua niin monia asioita. Jostain syystä tuo ajatus heräs vahvana juurikin näiden kuvien takia, vaikka todellisuudessa somesta löytyy aaaika paljon rankemmin editoituja kuvia. Mitään phoshop-kikkoja en osaa, mutta et ihan perus asetuksillaki saa muutettua kuvaa näin paljon.

Jännä huomata, että mulla on tuon ennen & jälkeen kuvaparin takia sellanen fiilis, kuin jäisin kiinni huijaamisesta. Mulla ei ois mitään ongelmaa julkaista tälleen editoituja kuvia, jos en näyttäis alkuperäistä kuvaa. Ehkä nyt tulee vaan fiilis, että apua luulettekohan te, että muutan kaikkia kuvia aina näin merkittävästi..? Mutta toisaalta, onko isompaa "huijaamista" muuttaa vihertävä ruoho oranssihtavaksi vai poistaa näppyjä kasvoilta? Näissä kuvissa ei oo mitään muuta kuin presetti. Ei poistettuja näppyjä tai siloteltua ihoa, mutta silti tämä tuntuu isommalta editoinnilta, koska muutos on selkeämpi kuin muutaman näpyn poiston jälkeen. Tuntuu olevan myös niin normi, että ihoa silotellaan ja näppyjä poistellaan, ettei se tunnu edes huijaukselta vaan oletusarvoiselta. Jos unohdetaan muutos kuvassa, niin kyllähän se näppyjen poisto ja ihon silottelu, reisien kaventamisesta tai pepun suurentamisesta puhumattakaan, on paljon isompi ja haitallisempi asia, kuin syksyn sävyjen editoiminen.

Tää pohdinta ei ollu mitenkään suunniteltu ja toivon, ettei tää ollut liian sekavasti selitettyä mietiskelyä. Mitä te ajattelette tällaisesta editoinnilla saadusta muutoksesta, että ruoho onkin eri väristä kuin alkuperäisessä kuvassa? Onko se huijaamista tai totuuden vääristelyä vai osa visuaalisuutta? 

Mun mielestä se on visuaalisuutta, mutta näiden hommien parissa olevana mun mielipide saattaa olla vähän puolueellinen tai ainakin erilainen kuin heillä, jotka eivät tiedä mitä editoinnilla voi muuttaa ja miten. Mun mielestä näppyjen poistokin on ok, koska ne eivät ole pysyviä asioita ihmisessä. Jos nyt mietitään yksittäisiä näppyjä, mutta jos pahan aknen muuttaa vauvan pyllyksi, niin se taas poikkeaa todellisuudesta huomattavasti. Yksilötasolla sekään ei oo musta huono juttu, koska ihminen voi tuntea olonsa tosi epävarmaksi, mutta isommassa kuvassa se on huono juttu, koska somessa ois hyvä näkyä myös näitä elämän arkisia puolia, kuten vaikka aknea ja selluliittiä.

Reisien kaventaminen tai pepun suurentaminen ei taas oo ollenkaan ok mun mielestä. Kuvakulmilla, asennoilla ja valolla saa luotua jo niin ison eron, että lisäkikkailu siihen heittää todellisuudesta ihan liikaa puhumattakaan siitä, mitä sellaisten kuvien vastaantuleminen somessa jatkuvalla syötöllä tekee. Todellisuus vaan vääristyy, jos sitä kaikkea ei osaa katsoa kriittisesti. Välillä on hauskaa miettiä, että somessa monet on kunnon ig-babyjä, mutta tuolla kaupungilla liikkuessa vastaan tulee pääsääntöisesti kivoja, normaalin näköisiä vartaloita :)

Okei, nyt tää lähti rönsyilemään. Jos herää ajatuksia tai mielipiteitä, niin jatketaan kommenttien puolella ja kuullaan pian!8 kommenttia:

 1. Mun mielestä ei ollenkaan huijausta :--D Kuvilla ja niiden editoinnillahan luodaan tarinaa ja värisävyjen muuttaminen sen tarinan mukaiseksi on mun mielestä ihan ok. Itse kanssa saatan muuttaa värisävyjä sellaisiksi jolta ne näytti vaikka luonnossa, muttei sitten tallentuneet kuviin ihan niin kauniisti. Eriasia voi olla tunnettujen maamerkkien tai asioiden värien muuttaminen, jolloin ne ei enää vastaa 'totuutta', mutta random pellonkulma voi olla mun mielestä vapaata riistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta, tosi hyvä pointti! :D Tulipa hyvä mieli sun kommentista, ku väsyneenä illalla aloin yhtäkkiä ajattelemaan tuota, et onko tää nyt huijaamista hah :D

   Poista
 2. Nää on upeita, usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itekki hurjasti, mutta heräs vaan sellanen ajatus, että onkohan tällainen editointi ihan överiä, mutta ite en vaan enää huomaa sitä... :D Hyvä, jos ei!

   Poista
 3. Ei musta tämän kaltainen kuvien muokkaus oo huijausta. Näissähän vaan oot muokannut värejä. Itse en silti välitä esimerkiksi instassa sellaisista, jotka muokkaavat kuvia niin paljon, että kuvat eivät enää näytä edes aidoilta. Siis nyt puhun ihan maisemakuvauksesta, joissa kuu on yliluonnollisen suuri tai että kuvista selvästi huomaa, että esim. tähtitaivas on ihan eri kuvasta otettu ja liitetty johonkin majakka kuvaan. Lopputulokset ovat upeita, mutta aivan kuin ne kuvat olis sieluttomia.. Ne ei kerro sitä oikeaa tarinaa tai ne näyttää just siltä kun ne olis vain jostain netistä kopioitu omaan käyttöön tai.. Tosi vaikee selittää. Mutta siis tämän kaltaisesta muokkauksesta tykkään tosi paljon! Sen takia varmaan sua seuraankin kun on ilo huomata miten värien ja kontrastien asetuksilla saat niin paljon kivempia kuvia aikaan. Aika pliisut olis kuvat jos olisit käyttäny noita alkuperäisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah no joo, ois kieltämättä alkuperäisinä aika pliisut :--D Vielä kun nuo on kuvattu rawina! Ja joo tiiän tismalleen mitä meinaat tuolla liiallisella maisemakuvien editoinnilla! Ne ei oo enää valokuvia, vaan palasista rakennettuja teoksia :)

   Ihana kuulla tällasta kommenttia ja mietiskelyä! Omiin juttuihin on niin helppo upota ja sokeutuakin, että kiva kun jätitte kommenttia tähän asiaan liittyen, niin ei tarvinu jäädä yksikseni pohtimaan seuraajien mielipidettä tällaisesta.. Kiitos<3

   Poista
 4. Hei tosi hyviä nämä, jatka samaan malliin. Olisi joskus tosi kiva jos vosit näyttää miten noita prsettejä teet ja millä perustein. Itse en yhtään osaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon itseasiassa miettiny tuota, mutta sen tekeminen postauksen muodossa ois ehkä vähän vaikeaa, kun se on periaatteessa vähän vaikeaa selittää kattavasti alusta alkaen, koska siihen ei oo vaan yhtä oikeaa tapaa :D Ne taas jotka osaa käyttää Lightroomia osaa varmaan tehdä presettejäkin tai ainakin voivat etsiä tietoa muutamassa minuutissa, kun lähtökohta osaamiselle on kunnossa.. Hmm, pistetään mieleen kuitenkin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat