tiistai 2. lokakuuta 2018

TAVALLINEN ARKI: 2.10.2018

id tavallinen arki-6

Heippa tyypit! Tästä alkaa mun tavallinen arki -postaussarja, joka on määrittelemättömän mittainen ja jonka tarkoituksena on palata päättömään kuvien räpsimiseen. Näiden kuvien ei tarvi, eikä niiden oo tarkoituskaan, olla ykköslaatua. Heitän kuviin ainoastaan tälle sarjalle sopivan editin, joka on näissäkin kuvissa, enkä käytä sekuntiakaan pidempää aikaa näiden editoimiseen.

Nää kuvat on siis tältä päivältä ja jatkossakin otsikossa oleva päivämäärä kertoo miltä päivältä kuvat ovat. Oon aivan innoissani tästä uudesta aidosta meiningistä ja toivottavasti tekin tykkäätte! Toki postaan myös samanlaisia juttuja kuin ennenkin, mutta väliin aina tällaista ihanaa peruspaskaa. Peruspaska ei oo tässä yhteydessä negatiivinen asia, vaan just sitä mitä ite tarvin tähän täydellisyyteen kurkottelevaan somemaailmaan.


tavallinen arki-10 tavallinen arki-7 tavallinen arki-3 tavallinen arki-2 tavallinen arki-4 tavallinen arki-13-side tavallinen arki-11

Kun puhuin eilen niistä karvamytyistä, niin tämän karvakasan pyörittelin minuutissa kämpän nurkista. Ymmärtänette varmaan miksi nää karvat kannattaa kerätä ennen imurointia, ettei imuria tarvi tyhjentää jokaisen imurointikerran jälkeen.. Sitä karvaa on tästä keräämisestä huolimatta sen verran, että imuri on ihan pakko tyhjentää viimeistään joka kolmannella kerralla.

Muutama sekunti tän kuvan jälkeen Yoda juoksi keskeltä tuota just kerättyä kasaa. Aivan perus.


tavallinen arki-12 tavallinen arki-16-side

Inhoan astioita, jotka on laitettu likoamaan ja jätetty lojumaan tiskialtaaseen. Jossain vaiheessa se ällöttävä, sotkuinen, kylmä vesi pitää kaataa pois jos tiskiallasta haluaa käyttää. Aattelen niin, että samalla vaivalla sen just käytetyn astian tiskaa, jos sen jaksaa viedä heti tiskialtaaseen likoamaan. Tai sitten sen vois vaan huuhdella puhtaaksi ja laittaa jonnekin muualle, kuin sinne tiskialtaaseen.

Musta tiskaaminen itsessään on ihan ok puuhaa, mutta tää kuvassa näkyvä esivalmisteluosio on ihan parasta! Kasaan siis astiat tuollaiseen pinoon, laitan ylimpään kippoon pesuainetta ja sitten tulikuumaa vettä siihen asti, että kaikissa väleissä on vettä. Meiän hanasta tulee niin kuumaa vettä, että sillä tiskatessa palais sormet, mutta se on täydellistä tähän liotusvaiheeseen. Jätän astiat siis tuohon kasaan likoamaan hetkeksi ja kun palaan tiskaamaan, on vesi hyvän lämpöistä ja kaikki lika lähtee kuin itsestään. Jos teillä on kaks tiskiallasta, niin testatkaapa joskus!


tavallinen arki-15

Jätesäkkien peitossa oleva eteinen. Sain tänään tyhjennettyä kaikki jätesäkit, valikoitua varastoon meneviä kesävaatteita ja täytettyä yhden säkin, joka menee mun äitille. Mun äiti on niin pieni ja upea, että tyyliin kaikki mun vaatteet näyttää sillä paljon paremmilta ja on ihan huippua, että osa mun vanhoista tai pieneksi jääneistä vaatteista pääsee jatkamaan käyttöä äitin päällä!


tavallinen arki-17 tavallinen arki-18-side tavallinen arki-19 tavallinen arki-1 tavallinen arki-20

Joanna tuli kyläilemään ja jostain syystä pojat innostu pusuttelemaan paljon normaalia enemmän :D Just pari päivää sitten kirjotin instassa kuvatekstiin, että oon nykyisin huono syömään aamupalaa (ja vähän muutenki), jos mulla ei oo seuraa. Joanna ilmottautui mun aamupalaseuraksi ja vaikka kello oli tänään melkein kuusi iltapäivällä, niin uskomatonta, mutta totta: söin vasta silloin mun tän päivän "aamupalan"... Eli joo, aamupala tuli taas syötyä vasta, kun tuli ruokailuseuraa.

Tää on ihan todella huono juttu tää mun ruokailurytmi tai enemmänkin tää ruokailurytmin puutos. Mulla ei tosiaankaan oo sellaista fiilistä, etten haluais syödä. Mun ei vaan oikein tee mieli mitään enkä jotenki jaksa syödä. Varmasti masennus vaikuttaa tähän ruokahaluttomuuteen tai miksi sitä nyt kutsuiskaan. Tuntuu silti oudolta, kun ennen oon rakastanu syömistä ja nyt ruoka on enemmänkin pakollista energiansaantia. Mulla saattaa olla koko päivän sellanen olo, ettei maistu mikään, mutta kun alan syömään jonkun kanssa, niin huomaan, että jaahas täähän on aika hyvää.

Sitten kun alan syömään muiden kanssa ja tottakai välillä itsekin, niin saatan syödä paljonkin. Muutenkin energiansaanti on silleen tasapainossa, etten oo laihtunu tästä huonosta syömisestä huolimatta. Ruokarytmi pitäis vaan saada kuntoon. Varmaan mun kroppakin on jonkinlaisella säästöliekillä, kun en oikein syö enkä tunne nälkääkään. Sillon ku syön aamulla niin ei luoja mikä nälkä on jo muutaman tunnin päästä. Se nälkä on niiiiin ihana tunne ja mun pitäis vaan ottaa tavaksi syyä jotain edes vähän heti aamusta, niin päivän syömiset ja sitä kautta energisyys lähtis hyvään suuntaan heti aamusta alkaen.


tavallinen arki-22 tavallinen arki-23-side tavallinen arki-21 tavallinen arki-25-side tavallinen arki-28

Nyt mun pitää vielä tehdä yhdet kuvat loppuun ja sitten nukkumaan! Kertokaa ihmeessä mitä tykkäätte tästä mun ideasta alkaa postaileen välillä myös tällaisia oikeasti arkisia kuvia ja juttuja :)24 kommenttia:

 1. Siis ihan täydellinen postaus! Mulla on ollut niin ikävä sellasia blogeja joissa ei mainosteta, esitellä mitään.. tulee ihan mieleen aika jolloin blogeja alkoi ilmestyä, jossa jokainen kertoi omasta arjestaan ehdoitta :) kiitos tästä oli kiva lukea aamu bussissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ihan parasta, kiitos!! :) Mun mielestä mainokset ja esittelyt on todella ok, kunhan ne on vaan pieni osa sisältöä eikä se pääpointti.. Täältä nyt sitten ainakin tulee sulle jatkossakin rentoa arkihöpöttelyä aamuisille bussimatkoille :)

   Poista
 2. Ihan mielettömän ihana postaus! On todellakin virkistävää lukea tällaisia "tavallinen päivä" postauksia😊😊 ehdottomasti jatkoon🙏🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon! :> Musta tätä oli ihan tosi kivaa tehdä - vieläpä nopeaa ja helppoa kaiken lisäksi!

   Poista
 3. Olipa kiva postaus! Tämmöisten avulla tuntuu, että pääsee oikeesti mukaan bloggaajan elämään ja arkeen, ja sehän meitä lukijoita kiinnostaa. Ja ihanat kuvat Rockysta ja Yodasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! :) Oon monesti naureskellu varsinki muiden bloggaajien kans sitä, että se aito arki ja elämä kiinnostaa lukijoita (myös mua itteeni muiden blogeissa!), mutta bloggaajista tuntuu helposti siltä, että eihän se tylsä arki nyt ketään kiinnosta... :D Pojat kiittää ja lähettää lentopusuja!

   Poista
 4. Tätä oli kiva lukea!! <3 Pitää itekkin tehdä tällänen postaus ihan tavallisesta arkipäivästä :)

  VastaaPoista
 5. Mää tykkäsin tästä postauksesta ihan hurjan paljon! <3 Tosi virkistävää luettavaa, ehdottomasti lisää näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, parasta kuulla<3!! Näitä tulee lisää aivan varmasti :)

   Poista
 6. Arki ja arkipostaukset best <3 Ootan jo jatko-osia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!<3 Tuskin joudut kovin pitkään odottelemaan, tän teko oli niin virkistävää ja kivaa itellekkin!

   Poista
 7. Jatkoon! Todella hyvä idea tää postaussarja. :) Välillä ihan ahdistaa kun somessa kaikki on niin harkittua ja täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin ilonen, että ootte jättäny kommenttia, että tykkäätte! :) Pitäis aina antaa rohkeasti palautetta ja kertoa toiveista ja ajatuksista, niin bloggaaja/somettaja tietää mistä tykätään :) Harkittu ja täydellinen on musta jees, jos siihen saa mukaan sen rentouden ja aitouden, mutta se on todella haastava yhdistelmä :-D

   Poista
 8. Huippujuttu tää hei että oot alkanu postailee näin! Luen mielelläni! Hieman huolestuttavaa toi syömishomma kyllä, mutta onneks tiedostat sen itsekin. Mutta alotat jostain pienestä- ensin vaikka aamupalaks banaani ja sitten hiljalleen kasvatat sitä määrää niin saat paremmin ravintoaineitakin. Ja jaksat oikeesti paremmin! :) Hei mistä noita ihanii viherkasveja saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana ku sanoit! Ja joo on munkin mielestä :/ Ärsyttää mua itteäkin ihan hulluna, koska HALUAISIN syödä kunnolla.. Välillä yritän aina tehdä puuroa tai muuta aamupalaa valmiiksi, mutta ei niitä vaan tuu syötyä kun ei tee mieli. On kyllä outoa, enkä tiiä vaikka lääkkeetkin vois vaikuttaa tällaseen, kun tuntuu niin kummalliselta "ongelmalta" tällainen - ei yhtään mun tyylistä tällainen ruokahaluttomuus jos näin voi sanoa. Jaksaminen ja energisyys onkin se isoin syy, miks haluaisin saada taas kiinni normaalista syömisestä ja eiköhän se jossain vaiheessa riitä motivaattoriksi, ellei tää ruokahalu itsessään vaikuta palailevan. Aika monet kasveista on Plantagenista, mutta osa taas sieltä, mistä milloinkin oon bongaillu kivoja kasveja halvalla :)

   Poista
 9. Myös sun arkea on ihana nähdä vaihteeksi eikä vain kuulla kauniiden kuvien takaa :) hyvä plstaussarja tiedossa siis! Ihanat muokkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mustakin on aivan eri asia, että kuvat ja teksti toimii yhteen kuin se, että kuvat on tasoa Vogue ja teksti taas arkisia kommelluksia :D Kiitos Katri!!<3

   Poista
 10. Just tällästä materiaalia oon toivonu useemmiltakin bloggaajilta. Tuntuu että ne jotka on aikasemmin tehnyt tosi spontaania materiaalia, on alkanut siirtymään enemmän ja enemmän kuratoituun materiaaliin. On siis ihana nähdä että tätä tapahtuu toisinkinpäin. Jään ootteleen lisää tällästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin toivoisin tällaista muiltakin :) Ehkä tää somemaailma alkaa pikkuhiljaa taas palailemaan autenttisempaan sisältöön, toivotaan ainakin! Kiitos Vilma :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat