sunnuntai 11. marraskuuta 2018

JOKU TUOLLA KADEHTII JUST SUA

kadehtiminen, kateellinen, ihailu-2

Susta ei välttämättä tunnu siltä, että sussa tai sun elämässä ois jotain, jota joku kadehtii. Mutta usko mua, kun sanon, että jossain joku kadehtii sua. Kateudella on tosi ikävä sävy, mutta siihen kuuluu monesti ihailua tai ylöspäin katsomista, vaikkei sitä itselleen osaiskaan myöntää.

En oo koskaan osannu ajatella, että mussa tai mun elämässä ois mitään kadehdittavaa. Blogin anonyymin kommentointimahdollisuuden myötä oon kuitenkin saanut kuulla lukemattomia kertoja, kuinka joku kadehtii mua tai on kadehtinut mua joskus ennen blogiaikoja. Kaikki tällaiset kommentit on kirjoitettu äärettömän ihanaan sävyyn ja myös sen takia oon sitä mieltä, että jotakuta voi kadehtia ilman vahvaa negaatiota.


kadehtiminen, kateellinen, ihailu-1


Voisi kuvitella, että tällaisista kommenteista tulisi hyvä fiilis, että vau joku ihailee mua. Päällimmäinen tunne on kuitenkin ollut valtava haikeus. Joka kerta haluaisin halata sitä ihmistä, näyttää ja kertoa, että oon ihan samanlainen kuin kaikki muutkin. Kaikissa meissä on niin paljon hyvää ja ihanaa. Ihan kaikissa meissä on jotain, jota joku jossain salaa kadehtii tai ihailee.

Se voi tuntua kummalliselta tai täysin mahdottomalta. Mutta mietippäs ihmisiä, joiden kanssa oot edes jollain tasolla tekemisissä. Ootko joskus tuntenut kateutta tai ihailua jonkun ulkonäöstä, hiuksista, hymystä, pisamista, kulmakarvoista? Hienosta takista, hyvin istuvista farkuista, uudesta puhelimesta, työpaikasta? Siitä, että joku vaikuttaa älykkäältä, rohkealta, sosiaaliselta? Siitä, että jollain on paljon ystäviä, poikaystävä, tiivis kaveriporukka, hieno asunto, lemmikki, läheiset vanhemmat, vanhemmat ylipäätään?

Näitä asioita voisi luetella ikuisuuden. Jos oot sitä mieltä, ettet oo koskaan kadehtinut ketään, niin ikävä kyllä valehtelet itsellesi. Kateus on aivan luonnollinen tunne, eikä siinä oo mitään väärää. Merkittävää on se, miten siihen omaan tunteeseen suhtautuu, vaikuttaako se omaan toimintaan ja jos vaikuttaa, niin miten. Itse huomaan jatkuvasti asioita, joita ihailen tai kadehdin sellaisella positiivisella ja voimaannuttavalla tavalla. Jos sä löydät kadehtimisen ja ihailun aihetta muista, niin miksi joku ei löytäis sitä susta? Se kun ei ole edes mikään kerran elämässä eteen tuleva tunne, vaan voit kadehtia tai ihailla elämäsi aikana lukemattomia ihmisiä.


kadehtiminen, kateellinen, ihailu-3-side

Kun mietin niitä asioita, joita muut ovat sanoneet kadehtivansa minussa tai elämässäni, tulee aika pöllähtänyt olo. En oo koskaan edes ajatellut, että niitä asioita voisi kadehtia. Esimerkiksi kerran joku kertoi kadehtineensa mua joskus lukiossa(?), kun olin kaveri jonkun pojan kanssa, johon hän oli ihastunut. Eihän tuollainen asia tule edes mieleen, että hahaa nyt joku varmaan kadehtii mua! Joku voi kadehtia sua sun kavereiden vuoksi, vaikka oikeasti koet olosi yksinäiseksi. Joku voi kadehtia sun ulkoapäin täydelliseltä vaikuttavaa parisuhdetta, vaikka todellisuudessa suhde olisi kaikkea muuta kuin täydellinen. Joku voi kadehtia sun iloista olemusta somessa, vaikka oikeasti voit huonosti ja viikkojen ainoat aktiviteetit on terapiakäynnit. Joku voi kadehtia sun työmoraalia, vaikka todellisuudessa yrittäisit vain tehdä kaikkesi, jotta vanhempasi kehuisivat sua edes kerran.

Se, että joku kadehtii sua ei tarkoita sitä, että sussa tai sun elämässä pitäis olla jotain sulle itsellesikin päivänselvää kadehdittavaa. Sinä itse oot ainoa, joka tietää totuuden tietyistä asioista ja sitten on niitä asioita, joista sulla itselläsi ei oo mitään tietoa. Et välttämättä huomaa sitä itse, että sulla on upea parisuhde, kauniit silmät, oot lämminsydäminen, hyvä kuuntelija, kaikille ystävällinen, auttavainen, positiivinen. Tätäkin listaa vois jatkaa loputtomiin.


id kadehtiminen, kateellinen, ihailu-4

Mulle tämän asian tajuaminen on ollut ihanan lohduttavaa. Samalla myös surullista niiden ihmisten puolesta, jotka näkevät hyviä asioita kaikkialla muualla paitsi heissä itsessään. Ihan kaikissa meissä tai meidän elämissä on asioita, joita joku muu arvostaa, ihailee tai kadehtii. Oon sanonu tuon nyt varmaan kymmenen kertaa tämän tekstin aikana ja toivon, että kaikki sai kiinni tästä ajatuksesta.

Mä laitan nyt viestiä, kerron kasvotusten tai puhelimessa kaikille mun läheisille jonkun asian, mitä ihailen heissä tai heidän elämässään! Tarkoitus ei oo suoraan kehua tai kertoa miksi he ovat hyviä tyyppejä, vaan raottaa mun näkökulmasta jotain todella hienoa heissä, jota he eivät välttämättä oo koskaan edes tulleet ajatelleeksi :) Veikkaan, että tästä seuraa mielenkiintoisia keskusteluja ja tämän tekstinkin pohjimmainen ajatus vahvistuu mun päässä näiden ihmisten reaktioiden kautta, koska moni tulee luultavasti vähän hämmentymään :D

Ihanaa sunnuntaita tyypit, muistakaa, että teissäkin on jotain upeeta, mitä ette välttämättä itsekkään tajua!20 kommenttia:

 1. Oi olipa ihana postaus, asiaa joka sana! Oon niin samaa mieltä. Mutta onkyllä ihan totta, että harvoin tulee ajatelleksi että joku kadehtisi itseä, aina näkee helposti vain muissa sen hyvän ja itseään moittii liiankin paljon. Mä voin tässä nyt sanoa, että kadehdin sellaisella positiivisella ja hyvällä tavalla sun valokuvaustaitoja! Oot niin taitava. Haluaisin itsekin osata lisää sitä taitoa, mutta inhottaa kun en saa aikaiseksi oikein ja sitten aina siinä on se jarru päälllä että "muut osaa kuitenkin paremmin enkä mä koskaan opi mitään." Ajattelen liikaa negatiivisesti. Ja sitten monta kertaa on ollut esim niin että kun oon mielestäni ottanut hyvän kuvan ja meenkin kattelee ammattilaisten (kuten SINUN) ottamia täydellisiä kuvia, tekee mieli luovuttaa koko kuvaamisen suhteen ja oma otettu valokuva tuntuu sen jälkeen ihan paskalta vaikka ensin se olikin ollut hieno... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihana kommentti! :) Tää on kyllä aiheena tosi mielenkiintoinen ja kinkkisyyttä lisää se, että sä kadehdit mun valokuvaustaitoja, mä kadehdin muiden valokuvaustaitoja ja luultavasti he, keitä mä kadehdin, kadehtivat myös jonkun valokuvaustaitoja :D Mihin se kadehtimisen ketju sitten loppuu vai loppuuko se mihinkään? En usko, että kukaan pystyy olemaan sellaisessa asemassa, ettei näe jotain "parempaa" :D Toisaalta se on vaan hyvä, jos sen tunteen voi valjastaa motivaatioksi!

   Jos et oo kattonu, niin meeppä selailemaan mun blogin alkuajan kuvia - ei oo ollu kovin häävejä! :D Silloin en vielä verrannu omia kuvaustaitoja muihin, koska eihän mulla edes ollu mitään taitoja, haha. Nyt sitten vertaan, enkä sen takia kuvaa enää yhtä innoissani kuin ennen ja se on kyllä harmillista. Ja todella turhaa, kun sen nyt sanoo ääneen..

   Jos mä oon pystyny kehittämään omia kuvia, niin ihan varmasti säkin pystyt :) On helppoa sanoa, että älä lannistu, mutta sanon sen kuitenki! Yritä kääntää se fiilis voimaannuttavaksi, että "ei perkele jos Anni on pystyny tuohon, niin kyllä mäkin pystyn"<3 Jos oma kehitys tuntuu junnaavan paikoillaan, niin kato YouTubesta jotain kuvaamiseen liittyviä videoita ja saatat hyvinki löytää sieltä jonkun uuden ja kiinnostavan jutun :)

   Poista
 2. Olipa taas hyvä postaus, ja upeat kuvat!!

  VastaaPoista
 3. Blogikirjoitus antoi ajattelemisen aihetta. Nimenomaan hienoa että bloggaaja kirjoittaa tekstin _lukijan_ hyödyksi ja ikäänkuin kannustukseksi. Viimeaikoina tuntunu et moni bloggaaja kirjoittaa vain itsestään, omista hyvistä ja huonoista puolistaan ja selluliitistaan ja itsestään. Mitä se sellainen välttämättä lukijalle antaa? En minä halua lukea itsekehuisia tekstejä itsestään ja siitä miten rakastaa itseään yli kaiken. Juuri tälläisia kirjoituksia on niiin virkistävä lukea, jossa bloggaaja ei pyöri oman navan ympärillä kokoajan vaan antaa lukijalle jotain! Kiitos tuhannesti, palautit uskoni blogeihin.. Etenkin kun saa palkkaa vastineeksi kirjoituksistaan niin pitää osata ajatella mitä oma teksti hyödyttää _lukijaa_ , eikä imarrella itseään. Sinusta saisi jokainen "minäminä" bloggaaja ottaa oppia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ymmärrän kyllä sun pointin :) En tietenkään voi tai osaa vastata kaikkien bloggaajien puolesta, mutta itsestään ja omista kokemuksista kirjoittaminen tuntuu suht turvalliselta. Monista noista sun kuvailemista kirjoituksista on varmasti hyötyä monille, jotka kamppailevat samojen tai samantyylisten asioiden kanssa, mutta edelleen ymmärrän kyllä mitä hait takaa :) Mielenkiintoinen kommentti ja kiva kun avasit vähän omaa ajatusmaailmaasi näihin asioihin liittyen!

   Poista
 4. Ihana postaus, kiitos kun jaoit nää sanat <3 Ihanaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! Itse olen aina kadehtinut monia ihmisiä. Vanhemmiten olen ymmärtänyt sen olevan todennäköisesti lähtöisin siitä, että olen aina ollut jollain tapaa tyytymätön omaan elämääni. Saatan nimittäin kadehtia ihmisiä sellaisistakin asioista, joita en edes välttämättä itse haluaisi elämässäni olevan. Ennen kaikkea kadehdin ihmisiä, jotka ovat tienneet/tietävät mitä haluavat ja tekevät töitä tavoitteensa eteen, oli se sitten mitä tahansa. Itse kun en vieläkään tiedä mitä elämässäni haluan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toinen kiitos siitä, kun jaoit omia mietteitä! Hyvää pohdintaa ja se on kyllä mielenkiintoista, kun välillä huomaa kadehtivansa jotain, jota ei oikeastaan edes haluaisi itselleen. Kadehtiminen tai vastaavat tunteet ei varsinaisesti liity siihen konkreettiseen asiaan (esim. hieno auto), jota kadehtii, vaikka se kadehtiminen näyttäytyykin meille silleen. Itsessään hieno auto on vaan hieno auto, jos siihen ei liity tunnelatausta. Yksinkertaistetusti se tutun hieno auto voi saada aikaan tunteen, että miksi itse ei ole yhtä menestynyt tai määrätietoinen tai varakas tai jotain. Jos sitten saa tietää, että tuttu on ottanut lainaa ostaakseen auton eikä hänellä oikeastaan ole edes varaa niin hienoon autoon > kadehtiminen helpottaa, kun tajuaa, ettei tuttu itseasiassa olekkaan niin menestynyt, varakas, päämäärätietoinen tai jotain > eli itse et olekaan epäonnistunut tai riittämätön. Oikeastaan se kadehtiminen ei johtunutkaan suoraan siitä autosta.

   Tuo oli nyt ehkä vähän kömpelö esimerkki, mutta kuitenkin! Oon oppinu tunnistamaan ikävien tunteiden keskeltä sen ikäänkuin perimmäisen tunteen ja se on ollu aika merkittävä juttu monenkin asian suhteen :) Mua kans meinaa monesti ahdistaa se, että mitä mä oikein teen mun elämällä ja pitäiskö tässä joku lamppu syttyä päässä pikkuhiljaa :D Yritän kuitenkin ajatella niin, että se stressaaminen ei nyt ainakaan auta mitään ja vien pikkuhiljaa itseäni kiinnostavia asioita eteenpäin ja varmasti vielä joskus asioissa tulee olemaan joku selkeys :) Tsemppiä sinne!

   Poista
 6. Hei kuule! Tää viesti ei nyt liity tähän postaukseen vaan ihan muuten kysäsen. Kun sullahan on useampi tili instassa (ainakin erikseen se annyepresets ja sitten tuo oma niin kuinka oot tehny sen toisen tilin? Mä oon yrittäny vaika miten monta kertaa mutta ei onnistu! oon lukenu ohjeita netistä ja tehny niiden mukaan mutta se ei vaan mee. Pääsen siihen kohtaan, jossa lukee "lisää tili" ja kun painan siitä niin ilmeisesti pitäisi täyttää den uuden tilin tiedot (?) ja keksiä salasana. Niin mä oon tehnyt mutta sitten se vaan valittaa että käyttäjätiliä ei löydy. Oon myös kokeillut mennä sitä "Rekisteröidy" kautta mutta sekään ei onnistu! Joko ohjeet netissä on vaan huonot tai mä en vaan tajuu. En ymmärrä mitä teen väärin. Osaatko auttaa? Sori nyt että vaivaan sua tällä mutta aloin olee niin epätoivonen etten keksi keltä kysyisin ku kukaa ei tiiä. Ja aattelin että sä tiiät kun sulla on ainakin se kaksi tiliä niin oot sitten joskus tehnyt sen toisen tilin...Kiitos jos osaat auttaa ja antaa mahd tarkat ohjeet! :)
  t. avuton

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Siinä kohdassa on alareunassa kohta "Eikö sinulla ole käyttäjätiliä? Rekisteröidy", niin oot kokeillu sitä kautta vai? Ku meet sieltä rekisteröidy, niin ylhäällä vasemmalla lukee "Puhelin" ja oikealla "Sähköposti" - ootko päässy tuohon näkymään? Mihin se siitä sitten tyssää?

   Jos ei onnistu vieläkään, niin laita mulle vaikka instassa screenshot siitä kohdasta mitä sun puhelin sanoo, niin osaan ehkä jeesata paremmin, jos tosiaan tällä ei näytä onnistuvan!

   Poista
 7. Siis siihen tulee seuraavaksi kohta NIMI JA SALASANA ja sitten kysytään että "koko nimi" ja sitten salasana. Tarkoittaako tämä nyt siis mitä tietoja tarkalleen? Siis oikeaa koko nimeäni ja jo olemassa olevan tilini salasanaa vai sitten tarkoittaako että tähän kirjoitetaan jo uuden tilin nimi ja sille keksitään salasana? taisin kokeilla molempia mutta ei oikein onnistu... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi ja salasana kohtaan tais olla se nimi, joka näkyy instan haussa. Esim mun käyttäjätunnus on annnye, mut nimi Anni. Ja siihen sit uus salasana ja seuraavaks taitaa kysyä uuden tilin nimeä eli jos mä tekisin vaikka uuden tilin niin voisin laittaa siihen vaikka @annieveliinablogi :D

   Poista
 8. Pääsin siihen asti, jossa ilmoitetaan "tervetuloa uusi käyttäjä jne" ja sitten kysytään ikää. laitan 18 tai enemmän jonka jälkeen painan seuraava.sitten se vain joka kerta heittää mut nykyisen tilini sivustolle luomatta sitä toista tiliä. ei löydy mistään. kirjautuessa valittaa vain että ei ole olemassa tällaista käyttäjää (vaikka juuri olen sen luonut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, no tälleen en kyllä osaa sanoa mistä johtuu :/ Ite tein just testimielessä uuden tilin ja ihan helposti onnistu, parissa kohtaa vaan piti valita just et UUSI TILI, vaikka ehotti vanhalle tilille kirjautumista.. Kokeile käynnistää koko puhelin uudestaan, jos se nyt ois joku bugi..

   Poista
 9. Hei kiitos kun oot viitiny auttaa näinkin paljon jo! pitäsköhän siihen olla eri s posti muuten siihe uuteen tilii?

  VastaaPoista
 10. Hei nyt sain onnistumaan!!! Kiitos sulle palllljon ! ♡

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat