torstai 8. marraskuuta 2018

TAVALLINEN ARKI 8.11.2018

tavallinen arki annieveliina-1-side

Sanon heti tähän alkuun, että postauksen lopussa on myös video! Oon jo pitkään halunnu tehä videoita, mutten halua tehä niitä YouTubeen, joten teen niitä silloin tällöin tänne blogiin. Videot tulee aina olemaan ekstraa, joten pelkällä lukemisella ja kuvien katsomisella pärjää hyvin jatkossakin :) Pääsääntöisesti videot on aika rentoja, mutta varmaan joskus jotain vähän visuaalisempaa.

----

Tää päivä lähti vähän hitaasti käyntiin, koska aloin nukkumaan vasta ennen yhtä, joka on omaan rytmiini aivan liian myöhään. Käytin pojat ulkona, tein pikameikin ja lähdin kiropraktikolle. Teen sen romaanin pituisen sairaskertomuksen migreenistä joskus toisten, mutta viime viikon alussa päätin etsiä Helsingistä jonkun mahdollisesti auttavan hoidon, kun olin taas vaihteeksi maannut kolme vuorokautta migreenissä. Oon kaverien suosittelujen kautta löytänyt hyvät ja ennenkaikkea toimivat hoidot Jyväskylästä ja Oulusta, mutta tälleen Helsingissä asuvana välimatka on pienehkö ongelma.

Vaikka just muutamaa riviä ylempänä sanoin, etten kirjoita migreenistä nyt, niin onnistuin kuitenkin kirjoittamaan siitä lähes tunnin :D Siitä on niin paljon kirjotettavaa, että ajatus vaan lähti vyöryämään ja neljän kappaleen jälkeen stoppasin itseni ja siirsin kirjoitetun tekstin omaksi luonnokseksi. En ymmärrä miten on mahdollista, että tuosta huolimatta päädyin paasaamaan migreenistä näppäimistö sauhuten vielä uudestaankin ja nyt yritän sivuta tän aiheen, koska tästä ei tuu muuten yhtään mitään..

Eli joo, haluan löytää hyvän hoitajan myös täältä Helsingistä ja jostain se etsintä oli vaan alotettava.


tavallinen arki annieveliina-5 tavallinen arki annieveliina-4-side

En todellakaan oo paras rahankäyttäjä, mutta tietyt jutut on musta niin turhaa rahan haaskausta, kuin vaan voi olla ja yksi näistä on take away -kahvi. Ostin chai latten ja vaikka se oli lähestulkoon yhtä turha ostos kuin se kahvi, perustelin sen itselleni sillä, että jotain lämmintä ois kiva juoda, en voi mennä kotiin tekemään chai lattea ite, enkä oo juonu sitä sitten viime talven. Vielä tälleen illallakin kaduttaa ne siihen menneet 5 euroa, mutta ehkä yksi chai latte ei johda mua konkurssiin.


tavallinen arki annieveliina-7 tavallinen arki annieveliina-8

Jatkoin matkaa Plantageniin, jossa kysyin myyjältä mikä mun kahta kasvia vaivaa. Jos koskaan meinaat kysyä neuvoa kasveista, niin ota kasvista kuva ja on suuri plussa, jos tiedät minkä verran kastelet niitä, annatko kasvin kuivahtaa vai pidätkö mullan kokoajan kosteana. Myyjä sanoi heti just sen mitä olin pelännytkin: liian vähän valoa.

Heillä ei ollut kasvilamppuja, joten suuntasin muutamien liukuportaiden päässä olevaan Clas Ohlsoniin. Mietin koko matkan kotiin asti mihin ihmeeseen laitan kasvit ja miten saan annettua niille tarpeeksi valoa. Kasvit oli sisustuksellisesti tosi kivoissa paikoissa, mutta tappio pimeää vuodenaikaa vastaan oli vaan myönnettävä. Ikkunapaikka, kylmä patteri ja paikka, jossa pinkkiä valoa hohkaava lamppu ei ala nyppiä hermoja, kun oon päivisin kotona.


tavallinen arki annieveliina-9

"Äiti, me luvataan olla nätisti pihalla."


tavallinen arki annieveliina-10

Joku ilmeisen hyvä haju. Tai hyvä kakkapaikka. Jälkimmäinen luultavasti ensimmäisen takia.


tavallinen arki annieveliina-11

Yhteiskakka.

Tätä kuvaa ottaessani mietin, että no oisko vähän outoa laittaa blogiin kuva koirista kakalla. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koko pohdiskelu oli ihan typerä ja just sen takia kuva yhteiskakasta on laitettava. Koirat on ihania ja ne on kiva napata kainaloon sohvalle, mutta kyllä ne käy myös kakalla. Niin käyn minäkin, mutta sitä en aio tänne kuvata, haha.

Tää on oikeasti melko outoa, miksi nää käy yleensä samaan aikaan kakalla. Vähän niinku jotku sanoo kuukautiskierron samanaikaistuvan muiden naisten kanssa. Jälkimmäiseen en kyllä usko, mutta syistä riippumatta yhteiskakka on kätevä, kun kaiken voi kerätä samaan pussiin.


tavallinen arki annieveliina-12

Koiria näkyvissä ja sinne ois päästävä, mutta hihnassa ei saa vetää. Eikä toisia koiria kyllä edes moikata hihnassa. Niin, melko tympeää touhua varmaan jos näiltä kysyttäis.


tavallinen arki annieveliina-13tavallinen arki annieveliina-14

Tässä asunnossa on tällainen vähän ihmeellinen tila, joka on varmaan olevinaan pieni keittiön jatke. Tää tila ois aivan turha, ellei siellä ois kuivakaappia ja suurin tässä tilassa tapahtuva toiminta on koirien ruokailu. Näistä syistä patteriakaan ei oo ruuvattu päälle, joten mikäs sen parempi tila kasveille ja bilevalolle. Toisaalta vähän harmi, että nää kasvit on nyt paikassa, josta niitä ei näe. Koko kämppä tuntuu ihan kaljulta, kun 10 kasvia hävisi omilta paikoiltaan


tavallinen arki annieveliina-15 tavallinen arki annieveliina-17-side

Sain vihdoin istutettua kaks viimeistä avokadoa ruukkuihin. Tässä mun tipsit tähän liittyen:

1.
Käytä ruukkua, jossa on reikä pohjassa ja laita ruukun pohjalle pienehköjä kiviä tai ruukkusoraa reiästä huolimatta.

Jos sulla ei oo reiällistä ruukkua, niin laita ruukun pohjalle tarpeeksi paksu kerros kiviä tai ruukkusoraa, ettei juuret jää lillumaan veteen.

2.
Oli ruukussa reikä tai ei, kasvit kannattaa istuttaa muovisiin istutusruukkuihin, joka sitten laitetaan koristeruukun sisälle. Varsinkin yhtään isommat tai oudosti käyttäytyvät kasvit, nää avokadot esimerkiksi on niin pieniä, että selviän niistä helposti. Näin saat kasveille helpommin ja halvemmin oikean kokoisen ruukun, jolloin vähän turhan iso koristeruukku ei haittaa. Kun vaihdat muoviruukussa olevan kasvin kokoa isompaan muoviruukkuun, voit hyödyntää muoviruukun jonkun toisen kasvin istuttamisessa.

Kasvien multien vaihto ja uudelleen istuttaminen on helpompaa. Jos iskee epäilys, muoviruukussa olevan kasvin voi nostaa pois koristeruukusta kokeillakseen, onko pohjalla oleva multa märkää vai kuivaa. Jos vettä menee vahingossa aivan liikaa, voit nostaa muoviruukussa olevan kasvin pois ja kaataa ylimääräiset vedet pois koristeruukusta. Jos taas haluat kastella kasvin alhaalta päin (mitä monesti suositellaan), niin voit nostaa muoviruukussa olevan kasvin vaikkapa lavuaariin imemään itselleen alhaalta päin sopivan määrän vettä.

3.
Kun istutat kasveja, kastele multa kosteaksi, sekoita se ja vasta sitten laita kasvi ruukkuun. Näin multa pysyy ilmavampana, sillä kuivana laitettu multa tiivistyy herkästi ensimmäisten kastelukertojen aikana, eikä kasvi voi kovin hyvin kivikovassa multaköntissä.


tavallinen arki annieveliina-18

Tässä vielä mun uusi kasvikulmaus ilman bilevaloa.


tavallinen arki annieveliina-22

Ah, nyt on pakko kiittää ite itteäni, että laitoin tällaisen ihanan tavallisen postaussarjan pystyyn, koska en mä muuten ottais tällasia kuvia. Tää viimenenkin on niiiiin meikän blogi 2013, mutta nyt tän postaussarjan ansiosta tuntuu täysin hyväksyttävältä (ja hyvältä!) lätkästä tämmönen tänne<3

Pinaatti- ja porkkanalätyt on yksiä ehottomia herkkuja, mutta ne täytyy paistaa kunnolla voissa ja niiden täytyy olla pinnalta sopivan rapeita! Olin kaivamassa paistinpannua, kun mun silmät osui tähän _mikä tää nyt onkaan_ ja sain mestariajatuksen tehä lätyt tällä. Vähän noloa myöntää, mutta oon edelleen todella innoissani tästä tunti sitten keksimästäni jutusta.... :D Oli muuten parhaat lätyt hetkeen, vieläpä nopeasti ja helposti!


10 kommenttia:

 1. Tykkään näistä arkipostauksista niiin paljon!! Ja katoin videonkin, vaikka normisti en ikinä kato videoita :D Oma blogi sen sijaan vaan kuolee ku ehin niin harvoin päivitellä sitä ja on vaan aina liian kiire :/ Mut viimeistään joululomalla oon päättäny ottaa omalle blogillekki aikaa ku mun on pitäny muokata sen ulkoasuakin yli vuosi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny ja ihanaa, ku katoit videonki<3! Tuntuu, että videot jakaa ihmiset kyllä aika kahteen kastiin, joista toiset tykkää ja toiset ei - tai enemmänkin toiset jaksaa kattoa ja toiset ei :D Vähän senki takia aattelin blogin olevan hyvä alusta videoille, että videoista tykkääville on jatkossa myös videoita, mutta niitä ei tarvi kattoa jos haluaa vaan lukea blogia normaaliin malliin :) Ehkä videoista saa vielä helpommin kiinni musta ihmisenä ja omaan blogiin on helppo tehdä omannäköisiä videoita! Joskus ku oon yrittäny alkaa tekeen YouTubeen, oon ollu silleen äh mitä ihmettä, enhän mä ees oo tuollanen :---D

   Sulla on kuitenki niin paljon hommaa, että muista olla armollinen blogin päivittämisen suhteen :) Jos se taas tuntuu omalta henkireiältä, josta tulee hyvä olo, niin sitten vaan ronskisti kalenterista tilaa hetken hengähdystauolle blogin parissa! Nuo ulkoasuhommat on kyllä ikäviä, kun ne ei varsinaisesti liity itse bloggaamiseen ja ovat monesti suht isotöisiäkin riippuen siitä mitä haluaa :D Tsemppiä, ehkä se on sit sun joululoman oma pieni projekti!

   Poista
 2. Nää arkipostaukset on ihan parasta, ja toi videojuttu on mun mielestäni kans tosi hyvä! Videoista saa jotenkin semmosen erilaisen tarttumapinnan mitä kuvista taas. :) Mä oon kans intoutunut ostelemaan kasveja tänne uuteen asuntoon, kun tänne tulee paljon paremmin valoa kuin siihen vanhaan asuntoon. Niin nyt sitten jo melkeen kymmenen kasvia asustelee täällä, onneks poikaystävä tykkää kans kasveista ni voidaan luoda tänne sit kiva viidakko, haha. :D Mitäs vielä, yhteiskakkakuva rules (:DD) ja pinaattilätyt on yum <3 Sekä mulla on ihan sama juttu noiden take away-kahvien kanssa, en millään raaskis maksaa jtn vitosta tollasesta, mut toisinaan se on ihan okei "hemmotella" itteään tollasella! Mut sit iskee morkkis, kun ois voinu senkin säästää johonkin muuhun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna, huippua kuulla! :) Totta, videosta saa ihan eri tarttumapinnan ja varsinki tälleen blogiin laittaessa ne on helppo pitää aitoina :) Tuo on kyllä hyvä, että sun poikaystävä tykkää niistä kans, täydellistä ku yhessä voi intoilla kasveista! :D<3 Toisinaan tuollaiset pienet itsensä hemmottelut on todellakin ok, mutta jos esim take away -kahvit on tapa ja niitä ostaa monta viikossa, niin huh miten paljon siihen menee rahaa.. Miettii ihan vaikka kuin paljon kaupasta saa ostettua hedelmiä, kasviksia tai vihanneksia vitosella!!

   Poista
 3. Varmasti just tolla valuraudalla sai tehtyä ihanat letut! kunhan sitä ei ikinä pese saippualla niin se kestää koko elämän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muutenkin niiiin paljon parempi, kuin normi paistinpannu! :D Ja joo ei tarvi kyllä kun vaan pyyhkäistä puhtaaksi eli tosi helppokin kaiken lisäksi :)

   Poista
 4. Moikka! Tämä sun blogin tyyli on niin ihana, muistan, kuinka oon alkanu lukemaan sun blogia, ku luit psykan ja enkun kirjotuksiin ja kuinka jo sillon tykkäsin sun tavasta kirjottaa :) musta on ihanaa, että vaikka blogimaailma on muuttunu ja kaupallistunu ihan hirveesti, pystyt edelleen olemaan uskollinen omalle tyylille. Sellaseen siloteltuun pintaan kyllästyy nopeasti, joten arvostan, että uskallat täällä näyttää palasia sun oikeasta arjesta ja puhua myös vaikeista teemoista! Oot ihana, muista se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!!! Tuli niin hyvä mieli tästä, kiitos kun kirjoitit noin kauniisti<3 Jo tämän kommentin perusteella voin sanoa sulle saman, että oot ihana :) Arvostan älyttömästi sitä, että toisia kehutaan ja kerrotaan kivoja asioita - oli se sitten somessa, työpaikalla, perhe- tai ystävyyssuhteissa :) Nääääin iso kiitos vielä<3

   Poista
 5. Ihana postaus ja hyvä video! Oot niin kaunis! Millä ohjelmalla editoit videoita yleensä? Oot niin taitava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos!! :)<3 Editoin Premiere Prolla, mutta paljon riittää vielä opeteltavaa sen suhteen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat