perjantai 30. marraskuuta 2018

TYKÄTYIMPIEN INSTAGRAM-KUVIENI KÄSITTELY


Oon kirjoittanut kuvankäsittelystä aiemminkin ja tällä kertaa näytän teille miltä mun vuoden tykätyimmät Instagram-kuvat ovat näyttäneet ennen editoimista.

Editoidut versiot kuvista:


instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-1-tiled

Editoimattomat versiot kuvista:


instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-2-tile

Kaikki kuvat on otettu raw-muodossa, jonka vuoksi ne ovat käsittelemättöminä harmaampia ja ikäänkuin latteampia, kuin jpg- tai puhelinkuvat. Raw-kuva antaa enemmän mahdollisuuksia editoinnille, mutta jos kuvia ei editoi, ei raw-muotoa tietenkään kannata käyttää.

Jpg- ja puhelinkuvissa kamera tekee itsestään tietynlaiset kevyet säädöt, jolloin kuvat näyttävät värikkäämmiltä ja terävemmiltä, mutta editointimahdollisuudet ovat vähän rajallisemmat.

Suoraan kamerasta ja editoitu versio:


instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-2-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-4-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-6-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-8-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-10-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-12-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-14-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-16-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-18-tile instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-20-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-22-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-24-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-26-side instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-28-side id instagram kuvankäsittely ennen jälkeen lightroom-30-side

Mun mielestä on kuvankäsittely on älyttömän mielenkiintoinen aihe. Oma kuvien käsittelyni on lähes kokonaan valon ja värien säätämistä, vaikka kuville olisi käytännössä mahdollista tehdä melkein mitä vaan, jos osaisi.

Oon näyttänyt teille aiemminkin, kuinka paljon kuvien käsittely vaikuttaa lopputulokseen, koska se on niin iso osa kaikkialla näkyviä kuvia. Upeat kuvat eivät yleensä synny pelkkää kameran nappia painamalla, enkä halua yhdenkään kuvaamisesta kiinnostuneen lopettavan kuvaamista siksi, ettei kameraan tallentuneet kuvat näytä samalta, kuin jollain toisella. Jos huomaat vertailevasi omia editoimattomia kuvia toisten editoituihin kuviin, niin lopeta - se ei oo millään muotoa reilu vertailu! :D<3


Aiempia postauksia kuvankäsittelystä:


Ennen & jälkeen -vertailua ja screenshotteja, joista näkyy konkreettisesti kaikki, mitä oon tehnyt kuvalle. Jos Lightroom/kuvankäsittely ei oo tuttua, niin nuo screenshotit voi olla vähän turhia, mutta kuvia pystyy kaikki vertailemaan!


Editoitiin valokuvaajakaverin kanssa kolme samaa kuvaa ja lopputuloksista tuli aika erilaisia. Täysin samat kuva, mutta erilaiset editoinnit. Tää on just se syy, miksi kuvankäsittely on niin mielenkiintoista ja olennainen osa omien ja omannäköisten kuvien luomista.

+

Jos kuvankäsittely tai sen oppiminen kiinnostaa, niin kannattaa tsekata Maarten Schrader -YouTubesta. Yritin muotoilla jotenkin järkevästi ja lyhyesti noiden hänen videoiden sisällön, mutta tää on yllättävän vaikeeta.. Joten:

Hän valitsee erilaisia hienoja kuvia Instagramista, kuvaajilta yms.

Hän pyytää tätä kuvaajaa lähettämään editoimattoman version tietystä kuvasta.

Hän avaa Lightroomin, vierekkäin kuvaajan editoima kuva ja täysin editoimaton kuva.

Hän katsoo editoidusta kuvasta mallia ja tekee oman editointinsa, joka yleensä näyttää ihan samalta kuin se esimerkkikuva.

Tää on musta ihana esimerkki siitä, ettei kuvankäsittelykään ole oikeasti mitään rakettitiedettä ja jos homman osaa tarpeeksi hyvin, on mahdollista luoda ihan samanlainen editti, kuin jonkun toisen kuvassa. Tai että voit itse luoda esimerkiksi VSCO-filtteriltä näyttävän editin, kun vaan tiedät, mitä siihen tarvitaan :) Paljon muutenkin hyviä vinkkejä ja ahaa-elämyksiä tietyistä edittilookeista ja värimaailmoista tarjolla hänen kanavallaan!2 kommenttia:

 1. Koen yksityiskohtien toiston takia raw voi silti kannattaa. tosin jos lievä terävöityskin käsittelyä niin sitten erikseen. Ja osasta kuvista voin haluta karkki verison ja ns luonnollisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti raw, jos yhtään tuntuu siltä syystä tai toisesta, mutta jos ei oikein edes tiedä mitä siitä olisi hyötyä saati mikä on raw - niin sillon kannattaa pysytellä jpg:ssä :D Monesti on törmännyt siihen, kun joku ihmettelee miksei tietokone avaakkaan kuvaa, miksi muistikortti/tietokone on täynnä heti tai miksi se kuva on niin harmaa ja syy onkin raw:ssa, joka on vaihdettu vaan "koska sehän on hyvä olla, eikö niin"..

   Oot oikeassa, tarkoitin tuolla "jos kuvia ei editoi, ei raw-muotoa tietenkään kannata käyttää" sitä, että jos kuvat vaan siirtää talteen koneelle eikä avaakkaan editointiohjelmassa, niin sitten ehdottomasti jpg :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat