keskiviikko 5. joulukuuta 2018

4 VASTAUSTA KYSYMYKSEEN - OSA 1/3

4 vastausta - haaste-6-side

Törmäsin Facebookissa haasteeseen, jossa piti kirjoittaa 4 paikkaa, joissa on asunut ja 4 paikkaa, joissa on työskennellyt. Kehittelin itselleni "vähän" lisää kysymyksiä ja tekstistä tuli niin pitkä, että päätin suosiolla jakaa nämä vastaukset eri postauksiin.. Ajattelin tämän olevan hauska tapa oppia ehkä jotain uutta musta ja kirjoitan nyt vielä vähän jotain lisää näistä jo aiemmin kirjoittamistani vastauksista :)

Kysymys ja neljä ekana mieleen tulevaa vastausta:


Neljä paikkaa, joissa olen asunut:

1. Oulu
2. Jyväskylä
3. Tampere
4. Helsinki

Oon syntynyt Oulussa ja asuin siellä siihen asti, kunnes valmistuin urheilulukiosta ja lähdin Jyväskylään opiskelemaan Yhteisöviestintää, joka on nykyisin Viestinnän johtaminen ja yksi kauppakorkeakoulun pääaineista. Jyväskylässä asuin vajaa viisi vuotta, josta kylläkin pari kesää Helsingissä ja yhden kuukauden Tampereella. Asuin Tampereella yhden kesän ennen Jyväskylään muuttoa ja Tampere on ollut aina muutenkin mun mielestä tosi kiva paikka.

Tuota yhden kuun Tampereella asumista pohjustaakseni: olin vasta eronnut Jyväskylässä asuessani ja uuden asunnon etsintä oli edessä joka tapauksessa, joten päätin heittää tavarat varastoon ja lähteä seikkailemaan kahdestaan Rockyn kanssa. Tampere-kuukaudelle ei ollut mitään muuta syytä, kuin se, että tykkäsin Tampereesta ja ajattelin, että no nyt vaan teen mitä mieli tekee. Siitä jatkoin loppukesäksi Helsinkiin ja syksyllä takaisin Jyväskylään. Nyt sitten keväällä muutin Helsinkiin ihan pysyvästi - ainakin tällä erää.


Neljä paikkaa, joissa olen työskennellyt:

1. Sale
2. Stockmann
3. Henkilökohtaisena avustajana kolmella eri henkilöllä
4. Yrittäjänä tehden valokuvaushommia

Henkilökohtaisena avustajana työskentely on ollut joka kerta maailmaa avartava kokemus. Vaikka viimeisen kerran oon tehnyt noita hommia monia vuosia sitten, oon edelleen sitä mieltä, että edes lyhyt ajanjakso henkilökohtaisena avustajana tekis hyvää ihan kaikille.


Neljä ohjelmaa, joita seuraan TV:stä:

Varsinaisesti telkkaria en oo katsonut juurikaan moniin vuosiin, mutta läppärillä pyörii tällä hetkellä..

1.Sons of Anarchy
2. HIMYM (uusinta menossa)
3. How to Get Away with Murder (katsoin viimeisimmän jakson eilen, höh)
4. Ozark

Oon katsonu viimeisen vuoden aikana sarjoja vähän liikaakin, joten tietyt jutut alkaa ehkä jo tökkimään vähän. Välillä katsonkin Netflixistä löytyvää sarjaa Planeettamme Maa, koska ensinnäkin se on älyttömän hyvä ja mielenkiintoinen, eikä siitä jää sellainen olo, että "tässä nyt haaskaan aikaani".

Rehellisesti sanottuna mun mielestä on vähän huolestuttavaa, jos jotakuta ei kiinnosta tai joku ei jaksa katsoa Planeettamme Maa -tyylisiä ohjelmia. Nykyisin on niin paljon kaikkia ärsykkeitä ja muka tärkeitä turhanpäiväisiä juttuja kuten vaikka Instagram tai Jodel, että joo voihan tuollainen luonto-ohjelma tuntua tylsältä, mutta se ajatus siitä, että ollaan tavallaan niin vieraannuttu aidoista rauhallisista hetkistä ja että tyyliin Jodelin selailu tai Kylie Jennerin elämän stalkkaaminen tuntuu elämän kannalta palkitsevammalta, kuin vaikka just jonku luonto-dokkarin katselu. En osaa oikein selittää tätä, mutta siinä on mun mielestä jotain pahasti pielessä.


id 4 vastausta - haaste-4 4 vastausta - haaste-7-side

Neljä paikkaa, jonne olen matkustanut:

1.Australia
2. Budapest
3. Peking
4. Rooma


Neljä ruokaa, joista pidän:

1. Moskovanpata
2. Pitsa (aurajuusto!!!)
3. Uunilohi (aurajuusto.....)
4. Kasvissosekeitto


Neljä juomaa, joista pidän:

1. Vesi
2. Karpalomehu
3. Kahvi (kauramaidolla)
4. Kaakao

En nyt tiiä lasketaanko vettä "juomaksi", mutta vettä juon useimmiten ja mulle on pienestä pitäen opetettu, että vesi on janojuoma - ei maito, mehu, limukka tms. Limukka on muuten todella, todella outo sana. Yritin vaihtaa tuon limsaksi, mutta se tuntu vielä oudommalta :D En nyt keksi mitään muutakaan termiä, mutta nuo kuulostaa joltain ala-asteikäisen sanoilta. Käyttääkö aikuiset jotain fiksumman kuuloista sanaa, mikä ei nyt vaan tuu mun mieleen..?


4 vastausta - haaste-3-side

Neljä uutta lempparia:

1. Jyvänäkkäri
2. Beautyblender
3. Paese-merkin concealer
4. Kasvi, jonka sain kaverilta, mutta jonka nimeä en muista millään.. Vaihdoin yhden omista kiinanruusuistani tähän kasviin!

Mun yleinen mielipide vaikuttajien saamiin tuotelahjoihin on se, että ihan turhaa touhua. Se johtuu varmaan siitä, etten itse intoile tuotteista enkä yleisesti ottaen oo kovin kiinnostunut mistään mulle uudesta, varsinkaan jos se vaan tuupataan mulle, heh. Välillä oon kuitenkin yllättynyt iloisesti, kun oon löytänyt jotain uutta ja ihanaa, jota en ois varmaan ikinä tullu kokeilleeksi, ellen ois saanut sitä tuotelahjana.

Kantolan kaura&auringonkukansiemen -jyvänäkkäreihin tutustuin ekan kerran keväällä, kun sain paketin jonkin lahjakassin mukana. Ne on vähän liiankin hyviä, sillä syön yleensä koko paketin kerralla :D En usko, että oisin innostunu jyvänäkkäreistä näin paljon ilman tuota testiin annettua pakettia ja sittemmin oon löytänyt toisen hyvän (ja vähän edullisemman) tuotteen - Jyväjemmari-nimisen ruissiemenkuivaleivän!

Beautyblenderin kans mulla kävi samalla tavalla, että sain sen Marsaanalta ja nykyisin en osais kuvitellakkaan levittäväni meikkivoidetta ilman sitä. Beautyblenderhän ei oo mikään tän hetken uusin juttu, mutta en ollu koskaan aikasemmin kiinnostunu testaamaan sitä, koska hyvinhän mä pärjäsin vanhoilla ja tutuilla konsteilla... :D

Paese-merkin concealer taas on heittämällä paras kokeilemani concealer. Ei niitä kokeilemiani tuotteita ihan hirveästi ole, mutta kuitenkin. Jotkut concealerit on liian tuhteja ja suurimmasta osasta ei edes löydy tarpeeksi vaaleaa mulle. Tätä concealeria käytin viime kesänä monesti ainoana meikkinä ja ainoa miinus tulee siitä, ettei sitä myydä isommassa pakkauksessa..


Loput vastaukset myöhemmin ja jos teillä on joitain kysymyksiä, joihin haluaisitte neljä vastausta, niin laittakaa kommentti ja nappaan ne mukaan tuleviin postauksiin :)4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Totta! :D Limppari on mun mielestä kyllä kans jotenki vähä ällö nimitys, kun sitä alkaa miettimään :D Tää on kyllä nyt ihan käsittämättömän outoa, pakko ens kerran kiinnittää huomiota siihen, mitä termiä mä oikein käytän normaalisti, koska nyt kaikki tuntuu ihan kummallisilta :D

   Poista
 2. Tai virvoitusjuoma. Mut se voi kai viitata muuhunkin ku limuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Virvoitusjuomia on kai kaikki energiajuomat, kivennäisvedet yms, mutta en tiiä näistä kovin tarkkaan :-D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat