torstai 20. joulukuuta 2018

OONKO HUONO BLOGGAAJA?

olenko huono bloggaaja-4

Nyt ei hymyilytä ees sitä vähää, mitä näissä kuvissa :D Nää kuvatkin lisää omalta osaltaan niitä päässä myllääviä huonommuuden tunteita, sillä nythän on joulukuu ja lisäilen joitain täysin joulusta irrallisia kuvia. Oikeastaan nää tän hetken huonommuuden tunteet ei rajoitu pelkästään blogiin, vaan koko someolemiseen ja ihmisyyteen ylipäätään! Kuulostaa aika hurjalta ja just siks halusinkin kirjoittaa tästä.

Ainakin musta tuntuu siltä, että blogit ja muutkin somekanavat on täynnä kaikkea ihanaa jouluun liittyvää - paljon enemmän kuin aikaisempina vuosina. On joulusisustuksia, jouluruokia, joulureseptejä, joululistauksia, joulufiilistelyä, ihania glögimukeja, upeasti koristeluja joulukuusia ja rauhallisia lahjojen paketointihetkiä joululaulujen soidessa taustalla.

Sitten oon minä tavallisessa arjessani.

Tai siltä se tuntuu! Vaikka oon laittanu sohvan taakse jouluvalot, leiponu piparkakkutalon, tehny joulutorttuja ja juonu 20 litraa glögiä. Vaikka mulla on enemmän joulufiilis, kuin aikaisempina vuosina. Miksi? Ilmeisesti ihan siitä syystä, etten oo mässäilly somessa kaikella ihanalla jouluun liittyvällä.

Vaikka kirjoitin just mässäilystä, en tarkoita sitä mitenkään negatiivisesti. Musta on ihanaa nähdä muilta kaikkia joulujuttuja ja tarkoitan mässäilyllä sitä, että revitään irti tyyliin kaikki jouluun millään tavalla liittyvä. Tiedän, että joidenkin mitta alkaa jo olemaan täynnä kaikkea jouluun liittyvää, mutta on varmasti myös heitä, joille tulee joulupaineita :D Mulla on nyt just tällaisia joulupaineita - varsinkin somen, mutta vähän myös oikean, somesta irrallisen elämän suhteen.


olenko huono bloggaaja-1-side id olenko huono bloggaaja-5 olenko huono bloggaaja-2

Varsinkin tällaisena "someihmisenä" tunnen olevani huono, kun en oo jaksanut ikuistaa tai lavastaa mitään ihanaa jouluun liittyvää. Otin kyllä videopätkää piparkakkutalotalkoista ja siitä talosta tuli niin ruma, että oisin halunnu laittaa instaan sellaisen expectations vs reality -kuvaparin, mutta en jaksanu kasata sitä taloa ihan loppuun saakka heti ja sittemmin ehdin syödä sen ennen viimeistelyä :D

Toivon, että oisin jaksanu värkätä joulukuuset ja paketointitalkoot edes kuvia varten, koska siinä sivussa pääsis tottakai myös nauttimaan niistä asioista ja joulukuusi ois jäänyt kivaksi koristeeksi olkkariin. Edes somen tuoma joulupaine ei oo riittäny motivoimaan mua pienimuotoisiin joulutalkoisiin, puhumattakaan siitä, että oisin jaksanu järkätä jotain kivan jouluista "muuten vaan" ihan omaksi ilokseni.

Tuntuu jollain tapaa hölmöltä kirjoittaa tästä, koska tietenkin tällainen on ihan turhaa stressiä, mitä nyt mitään stressiä voi sanoa turhaksi. Voin kuitenkin kuvitella siellä olevan monia, jotka kokee samanlaisia joulupaineita ja haluan sanoa teille ja itselleni, että ihan turhaan! Ei se tee yhtään vähemmän jouluihmiseksi, jos ei oo ollut aikaa, rahaa, jaksamista tai innostusta hypettää joulujutuilla.

Lähdetään huomenna Ouluun ja ollaan siellä viikko. Tiedän, että siellä tulee kaikkea ihanaa jouluista, enkä siitäkään syystä oo jaksanu laittaa kotia joulukuntoon, koska vietetään joulu muualla. Somessa kuitenkin "pitäisi" olla ajan tasalla, joka tarkoittaa sitä, että monet asiat pitäisi tehdä, suunnilla ja lavastaa etukäteen. Jos haluaa julkaista postauksen itsenäisyyspäivän ruokatarjoiluista ja julkaista sen itsenäisyyspäivänä, niin tottakai se pitää hoitaa etukäteen. Jos haluaa julkaista ihanan instakuvan jouluaattona, niin helpompaa sekin on kuvata etukäteen, jottei itse jouluaatto mene kuvan ottamiseen ja käsittelyyn.

Mulla ei oo mitään jouluista somematskua suunniteltuna, saati kuvattuna. Mitään en varmaan tuu suunnittelemaan tai lavastamaan, mutta eiköhän jotain arkisen jouluista tallennu kameralle siitä huolimatta.. Tiedän, ettei mua edes seurata näistä syistä, mitkä luo mulle joulupaineita :D Eihän mulla koskaan oo mitään tuollaista etukäteen tehtyä ja suunniteltua, kuten itsenäisyyspäivän ruokatarjoiluja tai (epätodellisen) ihania jouluaattokuvia, haha.

Kaikesta sitä pystyykin ottamaan paineita ja vaikka musta tuntuu vielä tässäkin vaiheessa siltä, että pitäis varmaan poistaa tää koko postaus, niin fiilis on jo nyt paljon kevyempi. Koko aiheen kruunatakseni: helpottuneesta fiiliksestä huolimatta musta tuntuu siltä, että ehkä vaan poistan tämän ja keksin jotain kliseisen ihanaa joulupostattavaa :--D Äh, nyt mä julkaisen tämän!8 kommenttia:

 1. Mun mielestä on kivaa vaihtelua tää sun rennompi ja arkisempi blogityyli :) Niin monet blogit on iha ku toistensa kopioita ja samat kliseet pyörii ympäri vuoden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan monissa asioissa menty arkisemmaksi ja läpinäkyvämmäksi ja ite tykkään siitä, vaikka välillä kliseisetkin jutut on kivoja!

   Poista
 2. ihan täysin samoilla ajatuksilla mennään täälläkin! <3 Aitous on niin paljon kiinnostavampaa! Mä en ole saanut aikaseksi kuin ottaa pari kuvaa lahjapaketeista tänä vuonna. En aio lavastaa enkä suunnitella, joulun ajan päivitän instaa jos mieli tekee ja sekin täysin spontaanisti. Sun joulu Oulussa kuulostaa ihanalta, siellä on varmaankin varma luminen joulu. Nauti rauhallisesta joulusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla varsinki sulta, kun tykkään sun menosta ja tavasta miettiä asioita!!<3 Uskon ja toivon ja luotan kyllä siihen, että Oulussa on ihanan lumista! <3__<3 Samoin ihana!

   Poista
 3. Mäkin jaksan ihailla ja lueskella muiden jouluaiheisia postauksia ja lueskella joulujuttuja, rakastan joulunaikaa ynnä muuta, mutta se näkyy hyvin vähän mun blogissani. Musta on mukavampi kirjoitella itse niistä mitkä asiat kiinnostaa ja vaikka joulu onkin ihanaa aikaa, niin en koe olevani niin jouluihminen että toisin sitä kovin suuresti blogiini :) Mulla pyöri nämä samat ajatukset mielessä marraskuun lopulla, kun en tuo ns. näitä "ajankohtaisia" asioita blogissa esille mikä varmaan monia kiinnostaisi, mietin oonko tylsä tai huono sen takia :D Mutta eihän se näin mee!

  En siis halua ottaa stressiä siitä ettei omassa blogissa oo se joulu tai mitkään muutkaan ajankohtaiset asiat niin suuresti esillä. Tykkään lukea muiden blogeista niistä, mutta ei myöskään haittaa että joissain blogeissa ei niitä ajankohtaisia juttuja oo, vaan jaetaan arkisempia asioita ja mennään niillä perus postauksilla millä aina :) Instaan kyllä tulee lisäiltyä, mutta just siltä hetkeltä eikä niinkään lavastetusti 8)

  Hyvä ja mielenkiintoinen postaus, etenkin kun omassa mielessä pyörinyt samat jutut näin joulun alla :) Sori muuten jos kommenttini oli vähän epäselvästi raapustettu, pientä työväsymystä havaittavissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu yhtään epäselvä! Kiitos, kun jaksoit avata omia ajatuksia ja fiiliksiä tähän liittyen :) Kokonaisuutta katsellen on kyllä ehdottomasti hyvä asia, että tyylejä on erilaisia, sillä eihän siitä tulis mitään jos _kaikilla_ ois _aina_ samat ajankohtaiset ja toimivat jutut haha :D Hyvä aina kuulla, että muilla on samanlaisia mietteitä! Tottakai sen tietää, ettei oo maailman ainoa näitä asioita mietiskelevä, mutta on silti ihan eri kuulla se jonkun sanomana tai tässä tapauksessa kirjoittamana :) Kiitos ja ihanaa joulua sinne<3

   Poista
 4. Kiitos, kiitos, kiitos kiitos tästä kirjoituksesta. Omatkin kirjoitukset ovat jääneet niin sanotusti taka-alalle koska en ole mitenkään kummoinen jouluihminen ja nyt tuntuu että se olisi se mikä pitäisi jokaisessa somekanavassa näkyä. Tai edes vilauttaa punaista väriä, ja koska minulla ei ole mitään kerrottavaa joulusta, onko minulla mitään annettavaakaan. Joten kiitos ja kiitos muutenkin rohkeista kirjoituksistasi! https://nouw.com/miramyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sulla on ollu samoja fiiliksiä, vaikkei nää fiilikset itsessään olekkaan kovin kivoja! No mutta, nyt on "onneks" joulu ohi ja tämän murheen voi jättää taas vuodeksi :D Ehkä ensi jouluun mennessä omat fiilikset ja tällaiset "turhat paineet" on jo ihan unohtunu :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat