lauantai 15. joulukuuta 2018

PIKAISET KUULUMISET

id kaffa roastery-2 kaffa roastery-1-side

Huh, kylläpäs aikaa on taas kulunu edellisestä postauksesta.

Postauksien ja muunkin elämän rytmiin on taas vaihteeksi vaikuttaneet migreenit. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että saan migreenin aina, kun oon ollut tehokas. En varmaan osaa pysytellä hyvissä määrin tehokkaana, vaan se menee aivan yli ja sitten tulee migreeni, jonka jälkeen oon yleensä useamman päivän aivan poikki. Vaikkei tulis migreeniä, niin silti vedän itseni aivan piippuun..

Oon yrittäny malttaa mieltäni tekemästä liikaa sillon, kun on hyvä ja energinen olo, mutta se ei oo niin helppoa. Migreenejä ja uupumuspäiviä tulee niin usein, että tuntuu "pakolliselta" yrittää hoitaa mahdollisimman paljon kaikkea silloin, kun pystyn siihen.

Migreenien ja niiden päivien, kun nukun 14h jälkeen tottakai on asioita, joita pitäisi ja enemmänkin haluaisin hoitaa. Oikeastihan mulla ei oo hirveästi mitään meneillään elämässä, joten mulla ois hyvinkin mahdollisuus olla armollinen itselleni ja yrittää pitää se mielentila, ettei mitään oo menetetty tässä viime päivien aikana.. Väsymys johtuu vaan pään sisäisestä myllerryksestä, eikä tällaisten turhien tai elämän sanelemien juttujen stressaaminen ainakaan yhtään auta mieltä levähtämään :D

Vaikka kuinka yritän pysyä positiivisena ja oon tottunut jatkuviin migreeneihin, niin kyllä ne vaan onnistuu lannistamaan ja turhauttamaan melkein joka kerta. Otan salikortin nyt vuoden alusta, että alkaisin taas liikkumaan ja sitä kautta myös syömään ja molempien ansiosta saisin energiatasot paremmiksi. Kävin keskiviikkona tutustumassa yhteen saliin ja sain ilmaiseksi kolmen päivän kortin. Kävin heti samana aamupäivänä vetämässä treenin ja alkuillasta sellaisessa venyttely-ryhmäliikunnassa. Mulla oli ihan älyttömän hyvä ja energinen olo! Tein kotona ison annoksen terveellistä ruokaa, jossa oli falafel kasvispyöryköitä, linssejä, parsakaalia, porkkanaa, kurkkua ja tomaattia. Siitäkin tuli niin hyvä olo, että sain syötyä kunnolla ja vieläpä niin, että kroppa oikein huusi energiaa.

Tein keskiviikkona jalkatreenin, torstaina ajattelin tehdä vatsat ja perjantaina kädet, sekä käydä uudestaan jollain kehonhuolto-tunnilla. Olin niin innoissani tästä uudesta alusta, muuuutta arvatkaapas mitä. Keskiviikkona nukkumaan mennessäni huomasin migreenin olevan tuloillaan. Tottakai! Noh, loppuviikko onkin mennyt ihan makoillessa, vaikka nyt on jo ihan hyvä olo. Kropassa tuntuu hyvältä, mutta päässä ei. Tää on niin raivostuttavaa, että yritän tsempata ja sitten tulee tällanen ja nyt on tavallaan koko viikonloppu pilalla. Ei mitenkään itkupotkuraivari-pilalla, vaan sellasella jaa no ihan sama makaan sitte sängyssä -tavalla.

Viime viikolla ois ollu mun kiropraktikkokäyntien viimeinen kerta, mutta käynti jouduttiin siirtämään heidän puoleltaan. Ehkä saadaan uusi aika ensi viikon alkuun ja sitten lähdenkin jo Ouluun joulun viettoon. Toivon niin kovasti, että siellä olevalle maagisen hyvälle hoitajalle löytyis joku aika! Kävin hänellä ekan ja toistaiseksi ainoan kerran loppukesästä kaverin suosittelemana ja kyllä - aivan hämmentävän hyvä hoito. Oon käyny kaiken maailman hoidoissa niin paljon, että se oli oikeasti hämmentävän hyvä setti. Hänellä oli sellainen infrapunamakuupussi ja se yhdistettynä hänen hoitoonsa teki sen, että mun lavat ja rintaranka oli niin auki, että sen jälkeen ruokakaupassa kävellessänikin naureskelin ääneen, kun ihmettelin miten mun hartiat on niin rennot ja takana eli eivät kirraa eteenpäin :-D

Tässä googlettelin, että mikäs se tämmönen pussi on ja perkele pitäiskö mun ostaa sellanen, jos se nyt sitten vaikka auttais, ettei selkä ja niska vedä jumiin jatkuvasti, koska se on se syy mun pääkivuille. Löysin yhden ainoan sellasen ja se makso 400e... Ehkä nyt yritän päästä uudestaan sille Oulun hoitajalle ja kyselen siitä infrapunapussista kaikennäköistä ja harkitsen oman sellaisen hankintaa, jos se hoito taas toimii ihmeen tavoin...

Tänään on yhden kaverin synttärit, joten mun pitäis alkaa nyt harjaamaan tätä takkupesäkettä ja päästä suihkuun asti. Kiinnostus ja jaksaminen lähteä on aika alhainen, mutta kyseessä on yhden mun parhaimman kaverin synttärit, joten tottakai mä meen käymään hänen luonaan<3 Ja vaikka fiilis ja valmiustaso on nyt joku 1%, niin tiiän sen energisöivän ja tekevän hyvää sitten kuitenkin! Huomennakin on aivan eri herätä ja alottaa päivä vaikka siivoamalla, kun pesen tänään nää likaiset hiukset ja saan vähän skarpimman olon itse itsestäni :D

Tästä tuli näköjään kunnon päiväkirja-avautuminen tän hetken fiiliksistä, mutta on ihanaa aina välillä huomata, kuinka vahingossa ajautuu tällaiseen vuosien takaiseen bloggaamistyyliin. Tää on ihan parasta tällaisena!5 kommenttia:

 1. Voi ei, migreeni on kyllä tosi inhottava vaiva. Mulla onneksi alotettiin estolääkitys viime keväänä ja voin suositella sitä kyllä ihan kympillä. Syön ite candesartan nimistä lääkettä, joka vaikuttaa myös verenpainetta alentavasti. Sitä siis syödään joka päivä. Tää on vähentäny mum migreenejä noin 80%. Nyt on niin ihana kun voi elää normaalia elämää ja migreeni ei enää hallitse sitä. Vois kyllä ite testata tuota kiropraktikkoa selkäongelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on vielä niin monilla :/ Hyvä, että sulla on auttanu tuo!! Pitää tutustua, kiitos vinkistä :) Kannattaa kyllä mahdollisuuksien mukaan testata kaikkea, jos jostain löytyiskin apu!!

   Poista
 2. Heti alkuun haluan sanoa, että vaikka viesti on pitkä, tämä ei ole mikään mainos enkä kauppaa mitään missään kohtaa viestiä. Kaikki tieto löytyy netistä ilmaiseksi eikä tietääkseni ole edes olemassa mitään maksullisia palveluita asian tiimoilta :D

  Aattelin kysyä, oletko koskaan kuullut Kibbe-vartalotyypeistä? Siinä naiset on lajiteltu muutamaan eri tyyppiin ja lajittelussa on otettu huomioon kaikki naisen ulkonäössä; vartalon malli, pituus, kasvonpiirteet, mihin rasva kertyy, miten liha on luiden päällä... Kun oma vartalotyyppi on selvillä, se kertoo mikä näyttää hyvältä sinulla. Se kertoo tarkasti aivan kaiken, eli mitkä ovat juuri sinulle parhaat vaatteiden linjat, kankaat, kuviot, yksityiskohdat ja kokonaiset asut, asusteet ja korut, hiukset, meikin, jopa mitkä kauneusleikkaukset tulevat näyttämään miltäkin.

  Kysyn tästä sinulta siksi, kun blogisi perusteella vaikutat ihmiseltä joka tykkää pohdiskella ja tutkiskella paljon asioita ja tämä kuulostaa jutulta, josta voisit olla kiinnostunut. Oma veikkaukseni sinun tyypiksesi olisi "soft natural". Tietenkään en voi olla 100 % varma, etenkin kun näen sinusta vain kuvia joissa on poseerattu jne. Itse tunnet itsesi paremmin ja ehkä kyseisen vartalotyypin kuvaus ei tunnu yhtään omaltasi.

  Joka tapauksessa halusin suositella Kibbe-typingiä, koska itselleni se vastasi kaikkiin elämäni aikana esittämiini kysymyksiin ulkonäöstäni, ja täysin sama reaktio tuntuu olevan kaikilla muillakin joiden kommentteja olen netistä lukenut :D Kibbe-tyypeissä on kyse jokaisen omasta yksilöllisestä ulkonäöstä eikä ole olemassa parempia tai huonompia piirteitä (kaikki muut "ulkonäkölajittelut" tuntuvat keskittyvän vain epäkohtiin ja niiden piilotteluun). Minulla se on auttanut todella paljon hyväksymään niitä piirteitä, joihin en ennen ollut tyytyväinen.

  https://www.youtube.com/watch?v=Zt4Xd6pL9vE&index=2&list=PLjq1drkA_Cmn-bSUsQqAaLZcrIHQCN8vO
  https://www.youtube.com/channel/UCLWyoIWSCYTiVw1BJ7pgCDw/videos
  Tässä pari lempitubettajaani, joilta löytyy videoita laidasta laitaan aiheesta ja siihen pääsee todella syvälle. Aly Art on hyvä alkuun (linkki aukeaa soittolistan videoon jossa selvitetään perusteet hyvin) ja Merriam sitten, jos hurahtaa ihan täysillä mukaan ja haluaa oppia aivan kaiken tai ei millään löydä omaa tyyppiään.
  Aly Artilta löytyy myös testivideo tuloksineen, mutta minusta testi kannattaa pitää lähinnä suuntaa antavana. Siinä itsessään ei ole mitään vikaa, mutta ihmiset ovat usein surkeita arvioimaan itseään objektiivisesti: omia piirteitä ei nähdä realistisesti ja jäädään jumiin turhiin yksityiskohtiin, vaikka Kibbe-tyypit ovat joustavia eikä sinun tarvitse täyttää 100 % kuvauksesta. Minulle on ollut apua kun olen katsellut videoita joissa puhutaan eri tyypeille sopivista vaatteista, siitä on helppo hoksata että "hei minullehan sopivat gaminen vaatteet".

  Anteeksi pitkä kommentti, yritin tiivistää mahdollisimman hyvin ja kuitenkin kertoa kaiken olennaisen. Toivoisin että katsoisit edes tuon laittamani Aly Artin videon "Body types", jos yhtään uskot että voisi kiinnostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kun tulit kertomaan tästä! :D Katoin ja tein nyt tuon body types testin ja eniten tuli kyllä b-vastauksia, mutta en osannu kaikkeen sanoa varmaksi tälleen nopeasti katsottuna et esim a vai c, niin en osaa sanoa mitä ois tullu eniten b:n jälkeen :D Ihan mielenkiintosta varmaan kyllä varsinkin jos tutustuu tuohon "kunnolla". Tietenkään tälleen nopeasti aiheeseen tutustuneena en osaa sanoa mikä on se "hyöty" mitä tuon tietämisestä saa, mutta sitähän sä vähän availitkin :)

   Oikeasti super kiva, kun kerroit tästä, mutta pakko kysyä, että miksi kirjotit tästä just mulle? :) Oliko sulla jotain analyysiä tai asiaa mielessä? Niistä on kiinnostavaa aina kuulla :) Tai ylipäätään oliko siinä jotain muutakin syytä kuin se, että tykkään pohdiskella juttuja haha!

   Mietin kans sitä, että tiettyjä juttuja voi olla vähän vaikeaa sanoa ite, koska itteä on vaikea arvioida objektiivisesti, kuten sanoitkin :D

   Poista
  2. Jatkan sittenki vielä.... :D Jäin ehkä miettimään sitä, että mihin tällaisen ymmärtäminen vois tuoda (uusia) vastauksia? Ehkä pitäis kattoa noita vielä enemmän, mutta mulla ei ainakaan vielä tullut mitään ahaa-elämystä :D Musta tuntuu, että oon käyny ulkonäölliset kriisit pitkälti jo vuosia sitten ja kun itteä on nähny kymmenissä tuhansissa kuvissa, niin käsitys omasta ulkonäöstä alkaa olemaan jo aika tuttu ja neutraali jollain tapaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat